Fri05142021

Last updateFri, 14 May 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Proučena hafiska dova hafizu Dini Peliću

Proučena hafiska dova hafizu Dini Peliću

U Gradskoj džamiji u Konjcu, 03.12.2020.godine, poslije podne namaza, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, proučena je hafiska dova novom konjičkom hafizu hafizu Dini Peliću.

Hafiz Dino Pelić sin rahmetli Envere i Envera rođen je 23.05.1989.godine u Mostaru. Osnovnu školu završio je u Konjicu 2004.godine. Konjičku gimnaziju završio je 2008.godine, nakon čega upisuje elektrotehnički fakultet u Sarajevu koji završava 2013.godine. Kur'ansko pismo i tedžvid uči pred Almir ef. Hondom, tadašnjim imamom čaršijske džamije u Konjicu, a potom počinje učiti hifz pred hafizom Ruhid ef. Nezirom 2012.godine.

U periodu 19.10.2020 - 02.11.2020. godina  pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u sastavu: Hafiz Ismet Spahić, hafiz Mensur Malkić, hafiz Haso Popara i  hafiz Salih Halilović, uspješno polaže hifz i stječe časnu titulu hafiza Kur'ana.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Na početku današnjeg mubarek skupa okupljenim hafizima i džematlijama obratio se glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic Refik ef. Delić, koji je uz izraze zadovoljstva i čestitke novom hafizu napomenuo da je Hafiz Dino Pelić peti hafiz nakon rata u Konjicu uz dovu Uzvišenom da ih u budućnosti imamo još više.

Ašereta su učili hafizi: hafiz Ruhid ef. Nezir,  hafiz Hikmet ef. Džanko, hafiz Jusuf Bećoja, hafiz Faris Begić.

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme IZ u BiH, dr. Huseine ef. Kavazovića, prisutnima se obratio Kura-hafiz dr. Dževad ef. Šošić koji je novom hafizu uručio diplomu hafiza Kur'ana.

U svom izlaganju, pored podsjećanja na veličinu i važnost titule hafiza Kur'ana, vrijednosti druženja s Kur'anom dr. Šošić je podsjetio i na veličinu truda novog hafiza koji nije završio medresu niti vjerske škole, ali to ga nije spriječilo da se druži sa Kur'anom i postane njegov časni čuvar.