Fri05142021

Last updateFri, 14 May 2021 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

OBAVJEŠTENJE

Na temelju instrukcije Reisul-uleme, obavještavamo vas o obavljanju Bajram namaza i obilježavanja Dana šehida. Bajram namaz će se obaviti u nedjelju, 24.05.2020. godine, u 5:53 min za Konjic.

Sabah namaz se neće klanjati u džematu, osim uz prisustvo imama, mujezina i članova džematskog odbora, stoga pozivamo vjernike da sabah namaz klanjaju u svojim kućama. Vjernici će u džamiju doći 15 min prije Bajram namaza. Napominjemo džematlije da su za dolazak na Bajram namaz dužni sa sobom ponijeti sedžadu za obavljanje namaza.

Obzirom da gotovo sve naše džamije imaju sofe i velike hareme, obavještavamo vas da će iste biti pripremljene za obavljanje Bajram namaza na otvorenom uz poštivanje svih mjera.

Bajram namaz klanjat će se u svim džamijama i sportskoj dvorani.

Centralna bajramska svečanost održat će se u sportskoj dvorani, gdje će Bajram namaz predvoditi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

Dan šehida obilježit će se prema važećem protokolu o obilježavanju Dana šehida u IZ u BiH.

U 10:00 h planirano je okupljanje na centralnom spomen obilježju (Trg državnosti Alije izetbegovića), a u 10:30 min jasin i dova na šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije.

Preporučujemo osobama iz rizičnih grupa stanovništa da izbjegavaju dolazak na Bajram namaz u zatvorenom prostoru.

Preporučujemo džematlijama da se suzdrže od fizičkog kontakta prilikom čestitanja i izbjegnu bilo kakva nepotrebna zadržavanja prilikom napuštanja džamijskog prostora.

Podsjećamo džematlije da smo svi dužni primjenjivati važeće propise nadležnih državnih organa koji se odnose na zaštitu od pandemije korona virusa (dezinfekcija, maska, fizičko odstojanje i dr. )

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE KONJIC