Thu06172021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Otvorena manifestacija "Dani tradicionalnih mevluda 2018."

Otvorena manifestacija "Dani tradicionalnih mevluda 2018."

U petak, 20. jula 2018. godine na platou ispred Gradske džamije u Konjicu, s početkom u 20:45 sati svečano je otvorena manifestacija "DANI TRADICIONALNIH MEVLUDA 2018." Ova manifestacija trajat će do 23. septembra 2018. godine i sadrži 11 mevludskih programa i drugih programskih sadržaja bliske tematike.

Na samom početku prisutnim se obratio glavni imam Refik -ef. Delić koji je govorio o poimanju, važnosti i značaju očuvanja vjere, kulture i tradicije.Naglasio je da je mevlud i nastao kao vid ispoljavanja ljubavi prema Poslaniku, s.a.v.s., te je naveo primjere ashaba kojima je Muhammed, a.s., bio draži od njihovih imetaka, porodica i svega što su imali.

Okupljenim vjernicima obratio se i izaslanik muftije mostarskog Ilham -ef. Puce. Istakao je da su tradicionalni mevludi prilika da se prisjetimo najboljeg čovjeka koji se pojavio na zemlji i najodabranijeg Allahovog poslanika Muhammeda, a.s., te da nastojimo živjeti kako je on živio.

U programu su učestvovali: Imami Medžlisa IZ-e Konjic, Hor "Sejfullah" Konjic; Elvedina Hebib-kaligrafija uz veliki broj okupljenih džematlija.

  

 

PROGRAMSKI SADRŽAJI MANIFESTACIJE "DANI TRADICIONALNIH MEVLUDA 2018."