Thu06172021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Omladinski iftar pred gradskom džamijom

Omladinski iftar pred gradskom džamijom

U organanizaciji Mreže mladih MIZ Konjic u subotu 2.juna 2018. godine, održan je omladinski iftar u Konjicu. U prelijepom ambijentu ispred Gradske džamije iftarilo je 600 omladinaca. Pored omladine iz Konjica, iftaru su prisustvovali gosti iz Jablanice, Mostara, Stoca, Čapljine, Sarajeva, Kaknja i drugih mjesta. Poslije iftara i zajedničke dove, riječi dobrodošlice je uputio koordinator za mlade pri MIZ Konjic.

Također omladini se na prigodan način obratio i glavni imam MIZ Konjic, Refik ef. Delić. On je istakao značaj okupljanja omladine te poslao poruku omladini da ova druženja iskoristi za upoznavanje i umrežavanje.

Kraj programa obilježilo je učenje ilahija u izvedbi djevojaka iz Mreže mladih Konjic,te hora Info-servisa za mlade Mostar.
Posebnu zahvalnost upućujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji iftara, a posebno JOB-branilaca Konjic te Agromilk d.o.o. Konjic.
Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo što smo u Konjicu uspjeli organizovati jedan ovakav događaj, te se nadamo da će u budućnosti biti više ovakvih okupljanja gdje će omladina imati priliku da se upoznaje i druži.

(Photo: Mustafić M. - Mujala A. - Begić M.)