Mon01172022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Glavni imam Medžlisa IZ Mostar i predstavnici džamijskog odbora Sinan-pašine džamije u posjeti Muftijstvu mostarskom

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar i predstavnici džamijskog odbora Sinan-pašine džamije u posjeti Muftijstvu mostarskom

U četvrtak, 4. februara 2021. godine, mostarski muftija h. Salem-ef. Dedović primio je Saliha Grbića i Gorana Karabega, predstavnike džamijskog odbora Sinan-pašine džamije u Mostaru. Sastanku je prisustvovao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar h. Dino-ef. Maksumić.

Delegacija je upoznala muftiju sa planovima oko vanjskog uređenja džamijskog kompleksa i njene  kompletne unutrašnje dekoracije. Aktivnosti koje poduzima džamijski odbor su od izuzetnog značaja, jer se time osiguravaju uvjeti za kvalitetniju organizaciju vjersko-odgojnog i kulturnog života u najstarijoj mostarskoj Sinan-pašinoj džamiji. Valja napomenuti da se u džamiji održava džuma-namaz kojem prisustvuje lijep broj džematlija.

Muftija je zahvalio aktivistima džemata na dosada realiziranim aktivnostima i ohrabrio ih da u koordinaciji s Medžlisom nastave prema planu zacrtane aktivnosti. U znak pažnje uručena im je Foto-monografija Mostarske džamije.                 

   

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner