Tue01182022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Posjeta Medžlisu Prozor

Posjeta Medžlisu Prozor

U srijedu, 20. januara 2021. godine, u  radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Prozor boravili su Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, Mensur-ef. Pašalić, šef Odjela za džemat i imamet, Meho-ef. Šljivo, šef Odjela za hatabet, vaz i iršad, Salem-ef. Dedović, muftija mostarski i Ilham-ef. Puce, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog.

Posjeta je realizovana s ciljem što boljeg i efikasnijeg rada na polju misijskog djelovanja.

Goste su dočekali glavni imam, Safet-ef. Pozder, predsjednik Medžlisa, Nafiz Đogić i sekretar Munib Bećirović.

Tokom prvog dijela radne posjete gosti su sa rukovodstvom Medžlisa razgovarali o organizaciji i aktivnostima Medžlisa, te problemima i izazovima s kojima se u radu susreću.

Drugom dijelu su prisustvovali i imami medžlisa koji su goste upoznali sa stanjem u svojim džematima.

Gosti su, svako iz svog ugla, dali svoje sugestije i podršku o unapređenju rada i organozovanja. Potcrtani su i neki od ciljeva i projekata na kojima će se u narednom periodu raditi i čijoj realizaciji će Muftijstvo i Rijaset dati punu podršku. Konstatovano je da je jako važno nastaviti biti u kontaktu i na usluzi džematlijama, te čuvati dobre međuljudske odnose u kolektivu.

Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Prozor iskazalo je zahvalnost na posjeti, savjetima i sugestijama, kao i na izraženoj podršci koja ni ranije nije izostajala.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner