Mon01172022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Glamoč

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Glamoč

Delegacija Muftijstva mostarskog koju je predvodio muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović boravila je 24. ramazana u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Glamoč. U pratnji muftije bili su direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid-ef. Tulek i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Džafer Alić.

Ovom prilikom susreli su se sa glavnim imamom Muhamed-ef. Dragolovčaninom, predsjednikom Medžlisa g. Arifom Kovačevićem, predsjednikom BZK "Preporod" Glamoč g. Amelom Saltagom i predsjednikom MDD “Merhamet” Glamoč g. Semirom Zeljkovićem.

Nakon podne namaza i obraćanja vjernicima u kojem je govorio o vrijednostima i blagodatima mjeseca ramazana muftija je u pratnji domaćina obišao novoizgrađeni kompleks Malkoč begove džamije.

Muftija je pohvalio aktivnosti koje Medžlis Islamske zajednice Glamoč realizuje s ciljem zaštite, obnove i unapređenja vakufske imovine, što doprinosi ekonomskom jačanju Islamske zajednice i Bošnjaka u Glamoču.

Muftija i saradnici su obišli i određene zasijane površine plodnih glamočkih oranica koje vrijedno kultivišu marljivi glamočki Bošnjaci.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner