Tue01182022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Delegacija Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta u posjeti Muftijstvu mostarskom

Delegacija Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta u posjeti Muftijstvu mostarskom

U srijedu, 4. decembra 2019. godine, u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom boravila je delegacija Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na čelu sa direktorom Mensurom Karadžom.

Delegaciju su pored direktora činili šef Odjela za pravne i kadrovske poslove Faruk Hašimović, stručni saradnici u Odjelu za standardizaciju i evidenciju Salih Išerić i Abdulah Alagić i sekretar Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nihad Mehmedović.

Direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Mensur Karadža zahvalio je muftiji na dosadašnjoj saradnji i podršci i izrazio zadovoljstvo dinamikom i nivoom provođenja pravnih i administrativnih dokumenta koji su donešeni u proteklom periodu, a tiču se srednjeg i nižih nivoa organizovanja Islamske zajednice.

Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović istakao je važnost dobre pravne i administrativne organizacije Islamske zajednice, jer je to važan okvir rada svakog društva i zajednice. „Misija vjerskog i prosvjetnog djelovanja, koja je ključ rada Islamske zajednice, ne može biti realizovana bez dobre organizacije“, kazao je muftija Dedović.

Sastanku su prisustvovali i Rukovodilac Službe za pravne, administrativne, ekonomske i finansijske poslove Muftijstva mostarskog Faiza Alić i Tahir Taslaman stručni saradnik u Muftijstvu mostarskom.

Nakon posjete sjedištu Muftijstva, predstavnici Uprave održali su stručni seminar za predsjednike Izvršnih odbora i sekretare medžlisā Muftijstva mostarskog. Seminar je održan u vakufskom Studentskom hotelu Mostar gdje su predstavljeni Pravilnik o organizaciji i radu muftijstva IZ u BiH, Pravilnici o organizaciji i radu medžlisā i džematā IZ u BiH, te Pravilnik o građenju, rekonstruciji i popravci objekata IZ u BiH, čija primjena je počela u 2018. i 2019. godini.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner