Tue01182022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Šef Misije OSCE-a u BiH posjetio Mutijstvo mostarsko

Šef Misije OSCE-a u BiH posjetio Mutijstvo mostarsko

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore jučer je posjetio Mutijstvo mostarsko i susreo se sa mostarskim muftijom Salem -ef. Dedovićem. U njegovoj pratnji bili su savjetnik za politička pitanja gosp. Ahmed Rifatbegović i šef Ureda Misije OSCE-a u Mostaru gosp. Doron Frishman.

Muftija je upoznao šefija misije OSCE-a sa stanjem vjerskog, kulturnog i ukupnog društvenog života na području Muftijstva mostarskog. Razgovarano je o različitim temama iz oblasti obrazovanja, kulture, ostvarivanja vjerskih prava muslimana i nacionalnih prava Bošnjaka.

Ambasador Moore je izrazio zadovoljstvo jučerašnjim sastankom. Upoznao je muftiju da je tokom ove posjete Hercegovini posjetio i općinu Čapljina gdje je u mjestu Stanojevići razgovarao sa Bošnjacima o problemima lokalne infrastrukture.

Muftija je upoznao šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i sa problemima u drugim općinama i gradovima koji se nalaze na području Muftijstva mostarskog.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner