Tue01182022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog AKTIVNOSTI MOSTARSKOG MUFTIJE

AKTIVNOSTI MOSTARSKOG MUFTIJE

Mostarski muftija posjetio Medžlis islamske zajednice Livno

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u subtu 10. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Livno. Tom prilikom susreo se sa predsjednikom Medžlisa gosp. Hajrudinom Maksićem i glavnim imamom Dževad -ef. Hadžićem.Čestitao im je na izuzetno uspješnom rukovođenju Medžlisom. Muftija je klanjao podne-namaz u Ćurčinica džamiji u Livnu gdje je održao i prigodno predavanje o značaju i blagodatima mjeseca ramazana.

Muftija mostarski posjetio Medžlis Islamske zajednice Glamoč

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Glamoč.

Muftija se u Glamoču susreo sa glavnim imamom Muhamedom -ef. Dragolovčaninom, predsjednikom Medžlisa gosp. Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK “Preporod” gosp. Amelom Saltagom.

Razgovarano je o aktivnostima Medžlisa Glamoč i mogućnosti obnove nekoliko starih džamija koje ujedno predstavljaju važno kulturno-historijsko naslijeđe.

Muftija je ovog prilikom posjetio lokalitet Gornje džamije na Starom gradu, te džemate Biličić, Kovačevci i Malkočevci, a teravih-namaz je klanjao u gradskoj džamiji u Glamoču gdje se i obratio vjernicima.

Muftija mostarski u posjeti Medžlisu Tomislavgrad

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Muftija je klanjao džuma-namaz i održao hutbu u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu, a nakon toga je sa svojim saradnicima i u pratnji predsjednika Medžlisa gosp. Ibrahima Kapetanovića i v.d. glavnog imama Edina -ef. Kukića posjetio džemat Mokronoge u kojem se u noći sa četvrtka na petak desio incident - ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja na porodičnoj kući Izeta - Iske Tire.Muftija je potom posjetio i džemat Stipanjiće gdje je klanjao ikindiju-namaz i kratko se obratio prisutnim vjernicima. U svom obraćanju muftija je čestitao džematu na rezultatima koje je ostvario njihov imam Amer -ef. Jugo koji je u ovoj mektebskoj godini proglašen najboljim muallimom muftijstva mostarskog.

WWW.MUFTIJSTVO-MOSTARSKO.BA

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner