Tue01182022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Muftija u posjeti mektebima i biračkim mjestima

Muftija u posjeti mektebima i biračkim mjestima

Mostarski muftija Salem ef. Dedović, u subotu 6. decembra 2014. godine, je izvršio kontrolu izvođenja mektebske nastave u mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

U pratnji muftije bio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić.

Praćenje mektebske nastave redovna je aktivnost Muftije, koji će u narednom periodu intenzivirati terenske posjete mektebima na području Muftijstva mostarskog, s ciljem sagledavanja stanja.

 

U petak, 5. decembra 2014. godine, održani su izbori za nivo džemata na kojima se biraju članovi džematskog odbora, zastupnici džemata u skupštinu medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike.

Mostarski muftija Salem ef. Dedović posjetio je biračka mjesta u džematima Zalik i Vrapčići. U pratnji muftije bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić i predsjednik Okružne izborne komisije Ramo ef. Kajan.

Džematski imami i predsjednici biračkih odbora istakli su da su biračka mjesta otvorena na vrijeme i da izbori protiču u najboljem redu.

Muftija je izrazio zadovoljstvo organizacijom izbora i još jednom naglasio njihovu važnost za rad i funkcionisanje Medžlisa pa i Islamske zajendice u cjelini.

 

 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner