Mon12062021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Stolac

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Stolac

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović u ponedjeljak, 14. jula 2014. godine, boravio je u zvaničnoj posjeti Mostarskom muftijstvu.

Nakon sastanka upriličenog u uredu mostarskog muftije reis-ul-ulema je posjetio Medžlis Islamske zajednice Stolac gdje se upoznao sa dinamikom radova na obnovi Musafirhane - Šarića hana, najvažnijeg i najkompleksnijeg objekta Medžlisa IZ Stolac koji se trenutno obnavlja. 

U Stocu je upriličen i zajednički iftar reisu-ul-uleme sa uglednim privrednicima iz Bosne i Hercegovine.

Nakon iftara prisutnim su se kratko obratili uvaženi reis-ul-ulema mr. Husein ef. Kavazović, mostarski muftija Salem ef. Dedović i predsjednik Medžlisa IZ Stolac gosp. Bekir Isaković.

Mostarski muftija se zahvalio reisu-ul-ulemi na časti koju je ukazao svojom posjetom i na stalnoj podršci u radu i djelovanju. Zahvalio se i uglednim gostima koji su došli u pratnji reis-ul-uleme.

Reis-ul-ulema je u kratkom obraćanju istakao da je vrijeme mubarek mjeseca ramazana posebna prilika za činjenje dobrih djela kojim možemo zaslužiti Allahovu milost i oprost.

Zahvalio je svima na dolasku i prilici za susret u ramazanskoj atmosferi. Privrednicima je zahvalio na svemu što čine za dobrobit građana naše domovine i pozvao ih da i dalje podržavaju rad Islamske zajednice kao što su to i dosad činili.

Predsjednik Medžlisa IZ Stolac je kratko upoznao prisutne sa dosadašnjim aktivnostima Medžlisa IZ Stolac, sa posebnim osvrtom na obnovu Musafirhane -Šarića hana.

Nakon zajedničkog iftara klanjan je teravih-namaz u Carevoj džamiji u Stocu gdje su se prisutnim vjernicima obratili reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović i mostarski muftija Salem ef. Dedović.

www.muftijstvo-mostarsko.ba

 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner