Sat01292022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Mevlud u Čelebićima

Mevlud u Čelebićima

U okviru manifestacije "Dani tradicionalnih mevluda 2019." u subotu 31.08.2019. godine/ 1. muharrema 1441. godine po Hidžri, poslije podne namaza u džamiji u Čelebićima upriličen je tradicionalni mevlud. Mevludski program izveli su imami MIZ Konjic i učenici mekteba džemata Čelebići.

Na početku mevludskog programa vjernicima se obratio imam džemata Salih ef. Jusufović, koji je poselamio prisutne, izrazio dobrodošlicu i u svom kratkom obraćanju čestitao novonastalu hidžretsku 1441. godinu, te prisutne podsjetio i na početak nove mektebske godine.

Tokom mevludskog programa vazu nasihat kazivao je i gl. imam MIZ-e Konjic, Refik ef. Delić. Refik ef. je u svom obraćanju podsjetio vjernike na poruke hidžre važeće za sve i sva vremena. Posebno podsjetivši da su svi muslimani braća, čemu nas uči Kur'an Časni, te da tu vezu učinimo neraskidivom, da nam valja činiti hidžru od lošeg ka boljem u sebi kako bi živjeli vjeru u djelu, a ne samo riječima. Također, naglasivši da 07.09. 2019.g. nastupa i nova mektebska godina, pozvao je sve prisutne da se ovom pozivu odazovu i svoju djecu i sve na koje mogu uticati, upute u mekteb.