Sat01292022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Proučena ikrar dova za hadžije s područja Konjica

Proučena ikrar dova za hadžije s područja Konjica

Nakon džume namaza u petak 19. jula 2019. godine u Gradskoj džamiji u Konjicu proučena je ikrar dova (budućim) hadžijama s područja Medžlisa Islamske zajednice Konjic. Budućim hadžijama i velikom broju okupljenih vjernika ispred Medžlisa IZ-e Konjic obratio se Numan ef. Ćosić koji je podsjetio na vrijednost i važnost hadža- jednog od pet stubova islama. Ove godine će, prema evidenciji Medžlisa IZ-e Konjic ako Bog da, hadž obaviti: Alić Avdo kao bedel za Alić Eminu, Bajić Muhamed, Bilić Zijad, Bubalo Saira, Delić ef. Refik kao bedel za Maksumić Ismeta, Drkić ef. Alija, Džajić Ahmed kao bedel za Džajić ef. Osmana, Graho Hajna kao bedel za Graho Muharema, Kurtović Nazif kao bedel za Šurković Sulejmana, Spiljak Ibro kao bedel za Spiljak Mehu, Sultanić Elmin, Mušinović Emin kao bedel za Mezit Enesa, Mušinović Fata, Hodžić Armir, Hebibović Hakija, Hondo NIjaz, Hafizović Habiba kao bedel  za Spužić Rabiju iz Seonice.

Iz Bosne i Hercegovine ove godine petu islamsku dužnost, hadž, obavit će 1.680 vjernika. Polazak za Medinu je planiran za 29., 30., 31. juli i 1. august s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Nakon obavljenog hadža, povratak u domovinu je planiran za 17., 18., 19. i 20. august.