Sat01292022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Obilaskom šehidskih mezarja i spomen obilježja obilježen Dan šehida

Obilaskom šehidskih mezarja i spomen obilježja obilježen Dan šehida

Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini obilježava se i kao Dan šehida. To je dan u kojem se sjećamo svih onih koji su dali svoje živote za slobodu. Tim povodom, u prijepodnevnim satima brojni građani Konjica obišli su šehidska spomen-obilježja i mezarja na Trgu državnosti “Alija Izetbegović” u centru Konjica, mezarje na Musali, šehidska spomen obilježja na Musali, kod srednjoškolskog centra i čaršijske džamije. Potom je na šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije proučen Ja'sin za duše naših šehida. Po proučenom Ja'sinu velikom broju okupljenih džematlija obratio se glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić kazavši između ostalog da naš dug prema šehidima trebamo realizirati kroz maksimalno zalaganje u obrazovanju, zalaganje na poslu koji radimo, funkcijama koje obnašamo i svim drugim sferama života gdje kroz maksimalno i odgovorno zalaganje čuvamo stekovine onoga što su naši šehidi sačuvali dajući svoje živote.

 

Potom je uslijedio tradicionalni bajramski prijem Medžlisa islamske zajednice Konjic gdje su mnogbrojne goste dočekali predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Konjic gospodin Adnan Faladžić i glavni imam Refik ef. Delić.