Mon12062021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE MEDŽLISA IZ-E KONJIC

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE MEDŽLISA IZ-E KONJIC

U subotu, 23.02.2019. godine, tj. 18. džumade-l-uhra 1440. h.g., u prostorijama Medžlisa IZ-e Konjic, s početkom u 12:30 sati, održana je redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ-e Konjic. Skupštini je prisustvovao i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović.

Na početku sjednice ašere je proučio Enes ef. Alić, a potom je uslijedilo biranje radnog predsjedništva Skupštine. Za predsjednika Skupštine je izabran sabornik u Saboru IZ-e u BiH gospodin Džemail Ćibo, koji je predsjedavao i vodio sjednicu Skupštine.

 Članovi Skupštine su usvojili dnevni red po tačkama:

1.  Razmatranje i usvajanje izvoda iz zapisnika sa konstituirajuće sjednice Skupštine MIZ-e Konjic;
2.  Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu MIZ-e Konjic za prošlu 2018. godinu i to;
a)  Vjersko-prosvjetne aktivnosti;
b)  Administrativno-pravno i građansko-tehničko poslovanje, i
c)  Finansijsko poslovanje;
3.  Davanje saglasnosti na prijedlog budžeta i završnog računa za 2019. godinu;
4,  Razno.

Nakon iznošenja izvještaja i diskusija po istima svi Izvještaji su jednoglasno usvojeni. Potom je predsjedavajući Skupštine pozvao muftiju mostarskog, uvaženog mr. Salem ef. Dedovića da se obrati.

Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović je između ostalog izrazio zadovoljstvo radom Skupštine kao i pozitivnim Izvještajima koji su podneseni i usvojeni. Naglasio je da se pozitivni trendovi trebaju nastaviti  a dodatni napori uložiti u onim segmentima gdje situacija nije zadovoljavajuća. Na kraju svog obraćanja uvaženi muftija je posebno poselamio dr. Emira Durnaovića, predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa u tri zadnja saziva te mu zahvalio za sav trud, zalaganje i rezultate koje je Medžlis u tom periodu ostvario s njim na čelu. Muftija je izrazio nadu da će novi saziv Izvršnog odbora na čelu sa gospodinom Adnanom Faladžićem nastaviti uspješno vođenje Medžlisa IZ-e Konjic i ostvarivanje pozitivnih rezultata u radu. Muftija je gospodinu Duranoviću uručio posebnu zahvalnicu Muftijstva mostarskog i prigodan dar.

Dr. Emir Duranović je zahvali muftiji i, između ostalog kazao, da će i dalje, gdje god bude potrebe i mogućnosti nastaviti pomagati i jačati Medžlis IZ-e Konjic i Islamsku zajednicu u cjelini.