Sat01292022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa U Gradskoj džamiji u Konjicu održana "Večer Kur'ana"

U Gradskoj džamiji u Konjicu održana "Večer Kur'ana"

U srijedu, 9. maja 2018. godine između akašm i jacija-namaza u Gradskoj džamiji u Konjicu održana je tradiconalna predramazanska manifestacija "Večer Kur'ana". Ovu manifestaciju organizuje Medžlis Islamske zajendice Konjic u suradnji sa Centrom za kulturu narodnog unvierziteta u Konjicu. U programu su učestvovali učači Kur'ana iz Bosne i Hercegovine, Turske, Makednoije i Njemačke, a vazu-nasihatom s eobratio imam gradske džamije hafiz Ruhid ef. Nezir koji je u svom obraćanju pojasnio poruke tri ajeta sure El-Anfal:

"Pravi vjernici su samo oni čija se srca strahom ispune kad se Allah spomene, a kad im se riječi Njegove kazuju, vjerovanje im učvršćuju i samo se na Gospodara svoga oslanjaju, oni koji molitvu obavljaju i dio od onoga što im Mi dajemo udjeljuju. Oni su, zbilja, pravi vjernici - njih počasti, i oprost, i obilje plemenito kod Gospodara njihova čekaju." (El-Anfal 2-4 ajeti)

Učači Kur'ana bili su:
1. MUHAMED SELIMOVIĆ, BiH
2. IDRIS ARASOGLU, TURSKA
3. ADNAN KARDI, MAKEDONIJA
4. AVNI ASANI, MAKEDONIJA
5. SEYIT TEMUR, NJEMAČKA