Sat01292022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa POSJETE PENZIONISANIM IMAMIMA

POSJETE PENZIONISANIM IMAMIMA

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić i imami Numan ef. Ćosić, Mumin ef. Vrače, Salih ef. Nefer, Alija ef. Drkić i Enes ef. Alić posjetili su penzionisane imame na području konjičkog medžlisa, Arifa ef. Macića, Adema ef. Ćosića i Nezira ef. Alihodžića.

Arif ef. Macić, najstariji imam na području Muftijstva mostarskog, svršenik je konjičke medrese. Penziju je dočekao u džematu u rodnom selu Dubočani, MIZ Konjic.
Adem ef. Ćosić pohađao je medresu u Živčićima, opština Fojnica. Penzionisan je kao dugogodišnji imam u džematu Gorani, MIZ Konjic.

Nezir ef. Alihodžić svršenik je Gazi-Husrev begove medrese u Sarajevu, imamsku dužnost obavljao je na području medžlisa Olovo, Prijedor i dr.

Ovom posjetom imami Medžlisa Islamske zajednice Konjic željeli su iskazati priznanje i poštovanje penzionisanim imamima za njihov predan rad i angažman u Islamskoj zajednici, te za potpunu posvećenost svojoj misiji.

Kao što smo mi danas rezultat promišljanja i djelovanja naših prethodnika, tako će i naši nasljednici biti produkt onoga što mi danas osmišljavamo, planiramo i radimo.
Bogu Svevišnjem upućujemo dove da nagradi naše prethodnike, a nama da da snage, mudrosti i volje da svoju misiju obavljamo na Njegovo zadovoljstvo. Amin!