Mon10252021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Radio emisija Druženje sa hfz. Sulejmanom Bugarijem

Druženje sa hfz. Sulejmanom Bugarijem

U okviru emisija Svijetli putevi islama koristimo i dijelove emisije radia BIR Druzenje sa hafizom Sulejmanom ef. Bugarijem, te u okviru ove rubrike naše web stranice donosimo i neke od snimaka iz ovog serijala. Link je preuzet sa stranice http://bosnamuslimmedia.com.

Novih pet emisija “Druženje sa hfz. Sulejmanom Bugarijem”. Urednik i voditelj ove emisije sa radija BIR Meho Šljivo razgovara sa dragim i uvijek rado slušanim hfz. Sulejmanom Bugarijem. U emisiji se na lahak i razumljiv način pojašnjava autentično islamsko učenje i kroz praktične životne primjere nudi uvid u ljepotu islama i njegove blagodati.

Hfz. Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu – Prizren. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur'an i tefsir. Već slijedeće godine biva angažiran kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi i djeluje u džematu Bijele džamije na Vratniku te kao kordinator svih centara za borbu protiv ovisnosti od droga ispred Rijaseta islamske zajednice BiH. Do sada je objavio tri knjige – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru, zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon i zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja.

1. Emisija od 29. 10. 2009. god. – Zablindirajmo se!

2. Emisija od 05. 11. 2009. god.  – Putuj ka Vječnom!

3. Emisija od 12. 11. 2009. god. – Ne odustaj od uzvišene želje! (voditelj: Ismet Bećar)

4. Emisija od 19. 11. 2009. god. – Sve je Njegovo!

5. Emisija od 26. 11. 2009. god. – Budimo ljudi! (Bajramsko izdanje)

Ukoliko želite da snimite “Druženje sa hfz. Sulejmanom Bugarijem” na svoj računar ili preslušate na mp3 playeru, svih pet emisija možete downloadovati  u jednom paketu ovdje. (.rar, mp3, 120 MB