Mon10252021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Hutbe Hutba Nusret ef.Avdibegović:Govoriti o Allahovom Poslaniku Muhammedu a.s znači biti u trajnoj Božijoj milosti

Hutbe

Hutba Nusret ef.Avdibegović:Govoriti o Allahovom Poslaniku Muhammedu a.s znači biti u trajnoj Božijoj milosti

Hutbu u Begovoj džamiji u Sarajevu održao je Mr. Nusret ef. Avdibegović direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH koji je istakao da u Poslaniku Muhammedu a.s imamo najbolji uzor i da je put Islama i put Islamu označen i trasiran Kelime-Šehadetom.

Nusret ef. Avdibegović je naglasio da je poslanstvo dar Božiji i da se ono ne može steći niti naslijediti, Bog ga daje kome On hoće.

I danas kao i prije različiti programi i programski sadržaji imaju jedno za cilj a to je predstaviti Muhammeda a.s kao Poslanika te ukazati na vrijednost slijeđenja njegovog života i našoj omladini približiti,omiliti i razviti istinsku ljubav prema Poslaniku Muhammedu a.s.

Nusret ef. Avdibegović je pozvao sve vjernike da dođu u srijedu 23.12 poslije Podne namaza u Begovu džamiju u Sarajevu gdje će biti održan Mevlud povodom rođenja Poslanika Muhammeda a.s na kojem će prisustvovati i Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Poslušajte hutbu na linku: https://youtu.be/C15grJbzYWs

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner