Mon10252021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/medzlisk/public_html/images/gradska-dzamija-retrospektiva
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gradska-dzamija-retrospektiva
Back You are here: Home Džemati Gradski džemati Nova gradska džamija GRADSKA DŽAMIJA U KONJICU - OD TEMELJA DO OTVORENJA (FOTO)

GRADSKA DŽAMIJA U KONJICU - OD TEMELJA DO OTVORENJA (FOTO)

2007. Godine je postavljen kamen temeljac za izgradnju Gradske džamije u Konjicu.  Prve džamije koja se nakon više od 400 godina gradi u gradu konjicu. 

2009 godine počeli su radovi na izgradnji ove džamije. Gradila se kroz donacije džematlija Medžlisa IZ Konjic i veliku pomoć konjičkih privrednika koji su kroz donacije u radu i novčanim sredstvima . U zadnjoj fazi izgradnje Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH je preko donatora iz Kuvajta obezbjedila  značajna sredstva koja su doprinijela da se ovaj hajirli projekat završi.

Svečano otvorenje gradske džamije planirano je 24. Aprila 2016. Godine (nedjelja) uz prirsustvo najviših zvaničnika islamske zajednice u bih na čelu sa reisu-l-ulemom huseinom ef. Kavazovićem. U galeriji donosimo kratak pregled gradnje džamije od polaganja kamena temeljca pa do priprema za svečano otvorenje.

 

{gallery}gradska-dzamija-retrospektiva:::0:0{/gallery}