Sun10172021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Džemati Ostali džemati Orahovica Aktivnosti džemata Orahovica

Aktivnosti džemata Orahovica

Džemat Orahovica, koji je izgradio džamiju još davne 1968 godine nikada nije imao Imamski stan, gdje bi naš Imam ili Softa stanovao za vrijeme službovanja u našem džematu. Od dolaska Senad ef. Petrovac kao prvog stalnog imama, u džematu se pokazala potreba za pronalaskom mjesta za izgradnju ili kupovinu Imamskog stana.

Poslije uvida u ponude u proljeće 2013 godine pristupilo se sklapanju kupoprodajnog ugovora i kupovine stana na području DOM-a u samom džematu. U januaru 2014 godine uspjeli smo isplatiti novac za stan i upisati stan u Vakufskoj direkciji u Sarajevu  o prelasku stana u Vakuf džemata Orahovica i našeg Medžlisa.

U Februaru 2014 godine uspjeli smo renovirati unutrašnjost džamije u Orahovici i na taj način smo je uljepšali i osposobili za korištenje svih džematskih potreba.

U ljeto ove 2014.god. uspjeli smo renovirati Imamski stan i na taj način smo našem Imamu uljepšali boravak u njemu i našem džematu, i dobili smo veoma funkcionalan i jedan od ljepših imamskih stanova u našem Medžlisu.

Ova 2014 godina kao što bi rekli bila nam je veoma berićetna, i zahvala pripada Allahu, dž.š., koji nam je dozvolio i podario snage i sredstava da zajednički podarimo našem džematu Imamski stan.

Hvala Allahu, dž.š., i svima onima koji su nam izašli u susret kako bi pred mubarek Kurban bajram 1435h., završili planirane radove u našem džematu.

Džematski odbor Džemata Orahovica