Mon01172022

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Džemati Ostali džemati Glavatičevo Izvještaj iz Mekteba Glavatičevo

Izvještaj iz Mekteba Glavatičevo

26.12.2015. godine, subota, bješe jedan prelijep dan za naš džemat. Adis ef. Hebibović i njegova supruga Adela Hebibović su organizovali mini mektebsku priredbu povodom mjeseca u kojem je rođen Muhammed s.a.v.s.
Priredba je bila ispunjena ilahijama, recitacijama te kratkim porukama u kojima su najmlađi polaznici mekteba kazali čemu ih je naučio Muhammed s.a.v.s. Tu su svakako prisustvovali i ponosni roditelji koji su jednim dijelom učestvovali u zakusci. Zahvaljujemo se prvenstveno Uzvišenom Allahu a onda i svima ostalima koji su na bilo koji način uveličali ovo hairli djelo.

Izvještaj od 19.12.2015.g.

I ovog jutra 19.12.2015. godine je bilo radno u toplom ambijentu našeg mekteba. Mlađi polaznici su pored redovnog učenja imali i zadatak da oboje "E'uzu" i "Bismillu" Pošto se nalazimo u mjesecu rođenja Poslanika, s.a.v.s., danas smo upriličili kratki kviz iz sire Muhammeda, a.s. Svi učesnici kviza su nagrađeni, a prvu nagradu dobila je Amira Jazvin. Kviz je pripremila Adela Hebibović koja je također obezbijedila nagrade. Nadamo se da će ovakve aktivnosti biti češće i da će se i drugi uključiti da pomognu njihovu realizaciju i da će ovo biti dodatni motiv da nam se i drugi učenici pridruže. Adis ef. Hebibović.

DŽEMAT GLAVATIČEVO